Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 juni 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Tommy Nyman.

22.33 Åmål, försök till mord.
Vittnen ringer in till polisen och berättar att man hört flera skott från Vassgatan samt en bil har setts lämna platsen. Visar sig att någon har skjutit in i en lägenhet på aktuell adress. Bilen kör norr ut varför region Bergslagen meddelas om händelsen. Efter en kort stund får kollegor syn på bilen som då befinner sig i närheten av Säffle. Polisen följer efter bilen och kan till slut stoppas i närheten av Karlstad. Fyra personer kan gripas från bilen och de transporteras tillbaka ner till Åmål. Bilen tas i beslag samt lägenheten där skjutningen ägt rum spärras av för teknisk undersökning.

23.07 Göteborg, stöld av moped.
En person blir hotad och bestulen på sin moped på Trädgårdsgärdet. Mannen som tog mopeden filmade anmälaren och om han skulle kontakta polis så skulle de söka upp honom. Finns inga uppgifter om några vapen skulle använts i samband med stölden, polis tar upp en anmälan.

00.07 Götene, bilrån.
En man har bestämt träff med en kvinna i centrala Götene men där dyker det upp två andra män som hotar honom med ett pistolliknande föremål. Skall även varit en kniv synlig och anmälaren vågade inget annat än att lämna över sina bilnycklar. De båda männen hoppade in i bilen och lämnade platsen i riktning ut mot E20. Båda rånarna var vid tillfället maskerade men uppfattas vara runt 20 års åldern. Ingen gripen och en anmälan har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen