Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 10.59

01 juni 06.10, Stöld/inbrott, Habo

Inbrott i bostad, en gripen.

04.58 en inringare kontaktade polisen om att någon obehörig varit inne i inringarens hus på Måsgatan. Några minuter tidigare hade inringaren och hans sambo vaknat av att någon gick runt i huset.

När tjuven märkte att han var upptäckt sprang han för ner för en trappa och ut ur huset. Mannen sprang ut barfota, han hade lämnat sina skor i hallen.

05.11 polisen är framme på platsen och börjar ta reda på vad som har hänt. Spaningar i området påbörjas för att hitta tjuven.

05.17 de drabbade personerna i huset saknar en dator, en väska och en klocka.

05.50 det verkar som att tjuven har tagit sig in i huset genom en balkongdörr.

05.54 polisen får indikationer om att en person befinner sig i ett skjul, bara några tiotal meter från huset där det varit inbrott. En man anträffas i skjulet och han grips som misstänkt för inbrottet. Mannen är barfota. Misstänkt stöldgods hittas i skjulet.

06.09 den gripne är en man i 25-årsåldern. Polisen arbetar nu med initiala utredningsåtgärder i förundersökningen med brottsrubriceringen grov stöld. Bevis säkras och stöldgoset ska härledas till brottsplats. Initialt verkar det som att misstänkt stöldgods kan komma från olika brottsplatser. Skjulet där mannen greps spärras av för en kommande kriminalteknisk undersökning.

Mannen förs till polisstationen för förhör och ytterligare utredning.

10.03 den misstänkte blir även misstänkt för olaga intrång i det skjul han gömde sig i.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen