Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 10.09

01 juni 09.24, Trafikolycka, personskada, Uppsala

Personbil som voltar

Strax före Vänge från Uppsala sett kör en personbil kör av riksväg 72 och voltar ut i en trädgård. Flera personer ska ha befunnit sig i bilen men när polis, ambulans, ambulanshelikopter och räddningstjänst kommit till platsen finns bara en person i bilen som ej är talbar, skadeläge i övrigt oklart.

Riksväg 72 har inte behövt stängas av för trafik.

Uppdatering kl 10:00

De initiala uppgifterna om att flera personer ska ha befunnit sig i bilen har ej gått att bekräfta på plats, tvärtom uppger vittnen att bara en ensam man färdades i bilen.
Mannen var till en början inte talbar men kvicknar till och uttrycker smärta. Mannen får klippas ut av räddningstjänsten.

Olycksorsaken är fortfarande oklar, men det förefaller som om bilen gått av vägen ett antal hundra meter bort och sedan färdats över en äng, ner i ett dike och slutligen in i trädgården där den voltat och lagt sig på taket.

Uppdatering kl 10:08

Föraren har förts till sjukhus med ambulans. För närmare uppgifter om mannens skador hänvisas till sjukvården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen