Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 13.59

01 juni 10.40, Trafikolycka, personskada, Arvidsjaur

E45, Storberg, väster Arvidsjaur mot Slagnäs, kollision mellan två personbilar

Personskador, okänd omfattning. Förutom räddningstjänst och polis är även ambulanshelikopter är larmad till platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 11:32

Två personer svårt skadade. Räddningsarbete pågår på plats. Vägen avstängd i bägge riktningarna. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 13:30

Vägen är nu öppen i bägge riktningarna, bilarna är bärgade från platsen. Vi återkommer med uppgift om personskador och preliminärt händelseförlopp.

Uppdatering kl 13:55

Vid olyckan omkom en kvinna i 18-års åldern. Kvinnan var hemmahörande i länet. Anhöriga är underrättade.

En kvinna, också i 18-års åldern, som färdades i samma fordon som den avlidna är svårt skadad och förd med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. Anhöriga är underrättade.  För uppgift om skadeläge hänvisas till sjukvården.

Den tredje kvinnan, i 20-års åldern, som också färdades i samma bil är förd till Hälsocentralen i Arvidsjaur för kontroll.

I den andra bilen färdades två personer. Dessa är inte fysiskt skadade.

Olyckan har preliminärt gått till så att det ena fordonet ska göra en vänstersväng och då inte observerat en mötande bil (obs preliminära uppgifter).

En förundersökning är inledd men ingen är i det här tidiga skedet av utredningen delgiven misstanke om brott. Båda bilarna är tagna i beslag för undersökning. Det finns ingen ytterligare information att lämna ut.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen