Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 13.40

01 juni 13.35, Stöld, Östergötlands län

Båtmotorstölder vid Östgötakusten under veckan.

Under den senaste veckan har ett flertal båtägare drabbats av stölder. Antalsmässigt rör det sig om ett femton- tjugotal stölder, av båtmotorer, båtmotordelar och en komplett båt.

Ett nytt tillvägagångssätt som polisen ser nu är dels att antalet stölder av båtmotordelar (propellrar, växelhus, kablage m.m.) har ökat senaste tiden. Det är också tydligt att ett flertal båtägare som drabbades förra året nu har drabbats igen.

I Östergötlands län är det Vikbolandet, Gryt och S:t Annas skärgård som är särskilt utsatt. Geografin gynnar tjuvarna och det gör att den här typen av brottslighet är särskilt svårövervakad. Det är därför särskilt viktigt att båtägare, båtklubbar och samfälligheter skärper uppmärksamheten och bevakningen av sin egendom. Båtsamverkan är ett framgångsrikt koncept som har givit bra resultat på flera håll i landet.

Den som ser något misstänkt, fordon eller personer uppmanas att dokumentera registreringsnummer och signalement och tipsa polisen snarast på 114 14 eller via polisens tipsformulär nedan. Vid pågående brott bör man omedelbart ringa 112.

Ytterligare information för journalister: I första hand Joakim Wallberg 010-56 651 09 och i andra hand Malin Bentzer 010-56 674 86.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen