Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 14.07

01 juni 14.03, Övrigt, Jönköpings län

Nyheter om presstjänsten i polisregion Öst.

14.00 Polisens presstjänst avslutar nu dagens verksamhet. Presstalesperson finns i tjänst igen i morgon bitti.

____________________________________________________________________________________________________

Måndagen den 4 juni och tisdagen den 5 juni kommer den nya regionledningscentralen, RLC Öst i Linköping att stegvis tas i skarp drift. Det innebär att den kommer att leda den operativa yttre polisverksamheten i hela polisregion Öst som omfattar Jönköpings, Östergötlands och Sörmlands län.

På regionledningscentralen arbetar presstalespersonerna som har som huvuduppgift att skriva händelser om den pågående operativa verksamheten samt, i andra hand besvara samtal på pressnumret 010-56 92 366. Pressnumret är nytt för Sörmland men väl inarbetat i Östergötlands och Jönköpings län.

Samtalen på pressnumret kommer att hanteras digitalt, vilket innebär att vi kan vara flera som tar samtal samtidigt och att vi även kommer att kunna koppla samtal mellan varandra.

Pressnumret gäller dygnet runt veckans alla dagar. När ingen presstalesperson finns i tjänst besvaras samtal i mån av tid av personalen på regionledningscentralen. Om du avslutar samtalet och ringer ingen hamnar du sist i kön.

Som beskrivits ovan är presstalespersonernas högsta prioritet att skriva händelser på polisen.se. I andra hand besvarar vi samtal på telefon. Detta märks särskilt tydligt när trycket är så stort så att vi får svårt att hinna med. Vår prioritet grundar sig i vår strävan att nå ut till så många som möjligt med samma information samtidigt.

Eftersom vi ibland har svårt att räcka till för alla vill vi även nämna några saker som vi inte gör:

Vi besvarar normalt inte frågor om ett brott som inte har hänt precis nyss. Utredningsfrågor måste vi hänvisa till utredningsverksamheten. Frågor om ärenden på den s.k. dygnslistan, som upptar vilka brott som anmälts under dygnet ska också ställas till utredningsenheterna.

Vi är inte någon nummerupplysning. Vill du veta ett telefonnummer eller bli kopplad till en viss person ringer du 114 14. Vill du däremot fråga vem du kan intervjua om en viss frågeställning, om viss typ av brottslighet, exv. bostadsinbrott kan vi stå till tjänst.

 
Regionledningscentralen hanterar omkring 600 ärenden varje dygn, ibland fler. Att hålla koll på händelserna är den viktigaste grunden för att vi ska kunna göra det som är viktigast i vårt jobb, att ge bilden av polisens arbete, det som händer just nu eller nyligen.

Mer information om vår verksamhet hittar du på polisen.se under press.

Polisens presstalespersoner i polisregion Öst

Björn Öberg

Erik Terneborn

Monica Bergström

Thomas Agnevik

Åsa Willsund

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen