Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 juni 15.43, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

Parkeringsskador

Senaste veckorna har det varit många smitningar där motorfordon har orsakat skada på annat motorfordon. De förare som lämnar platsen UTAN att göra rätt för sig, det vill säga kontakta ägaren eller ringa polisen, kan om de blir avslöjade förvänta sig att få dagsböter, hamna i brottsregistret och eventuellt få sitt körkort återkallat. Är det värt den risken ? Och hur känns det i samvetet ? Hur glad blir de som får sin bil påkörd och får stå för fiolerna själv ?

Nej, skärpning alla som begår moraliska felsteg i livet, gör om gör rätt !

Eldning

Det är nu EXTREMT torrt förstås men under förra veckan eldade några ungdomar på Pepparkaksudden vilket kunde ha slutat illa. Det gick nu bra, vi lyckades släcka elden innan det spred sig. Tala med era ungdomar som hänger ute om detta, så onödigt om någon av obetänksamhet drar igång en eld !

Viltolyckor

Fortsätter att vara frekventa i kommunen och vi påminner om anmälningsskyldigheten. Ej anmälda viltolyckor varje vecka som ofta ger ett stort lidande för djuret

Hur minskar man risken för viltolycka ?

 Ta reda på vilka vägar som är mest drabbade (RV 77 toppar nog kommunens lista), anpassa hastighet, svep med blicken på vägens sidoområden så ökar du chansen att slippa viltolycka betänkligt.

 4 - 10 juni

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal 
Böter vid trafikbrott Ett körkort omhändertaget på plats i avvakta på definitivt beslut hos Transportstyrelsen
4
Avvisade personer Olaga intrång
2
Anträffad efterlysta I samband med personkontroller
2
Omhändertagen person I samband med handräckningar
2
Misshandel  I samband med trafikolycka, skälig misstanke om misshandel
1
Handräckning  
2
Anträffad drunknad man Mannen verkar ha förolyckats i samband med fiske. Ingen misstanke om brott
 
Husrannsakan
2
Anträffad stulen moped Anträffad av invånare på promenad i skogen. Tog uppgifter på mopeden, ringer polisen 11414 och är sen behjälplig att visa platsen för polis. Utmärkt jobbat !
1
TIPS om brott m.m. från allmänhet
27
Kontrollerade Personer/Fordon
38                                                                                                                    

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
ANTAL
Viltolyckor  Varav en olycka med smitning. Det är alltså inget brott att köra på ett vilt, däremot blir det ett brott när man INTE anmäler till polisen
3
 

              Poliskontoret är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

 

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14 eller lämna tips via:        https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

 

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen