Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 juni 15.55

12 juni 13.13, Rån väpnat, Göteborg

Ett växlingskontor på Danska vägen har utsatts för ett väpnat rån.

Två personer i mc-hjälmar har tagit sig in på kontoret och en av dem har hotat personalen med en pistol. Därefter har de lämnat platsen i okänd riktning på en silverfärgad moped. Det är i nuläget oklart om de fick med sig något från växlingskontoret. Flera patruller samt polishelikoptern är med och söker efter rånarna. Även vittnen förhörs på platsen. Inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Uppdatering kl 14.15
En moped som sätts i samband med rånet har anträffats på Björcksgatan vid Qvidingsgatan. Mopeden kommer att tas i beslag för undersökning. Sökandet efter de båda gärningsmännen fortsätter i området.

Uppdatering kl 15.53
De båda rånarna fick inte med sig några kontanter från växlingskontoret. Brottsrubriceringen blir därför försök till grovt rån. Tekniker arbetar med brottsplatsundersökning på brottsplatsen och vid den plats där mopeden anträffades. Samtidigt hålls förhör med vittnen vid båda platserna. Ännu är ingen misstänkt gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen