Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

13 juni 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Stefan Gustavsson.

23.21 Vänersborg, grov misshandel samt olaga hot.
En man blir överfallen utanför sin bostad av tre maskerade män i området Torpa. Han blir bland annat slagen i huvudet och någon skulle haft ett pistolliknande föremål med sig. I skrivande stund har vi ingen känd hotbild som skulle kunna förklara överfallet, ingen gripen.

23.47 Stenungsund, trafikolycka.
En mopedbil kör av vägen i området Kyrkenorum. Oklart vad som vållat olyckan men två personer körs med ambulans till sjukhus med bland annat ryggsmärtor.

02.17 Göteborg, grov misshandel.
En kvinna blir misshandlad i sin bostad i Majorna varför ambulans samt polis larmas till adressen. Kvinnan är svårt misshandlad och körs med ambulans till sjukhus. Mannen som utsatt henne för misshandeln kan gripas och får följa med för vidare utredning.

03.00 Skara, mordbrand.
Ett uthus står i brand varför räddningstjänst samt polis till platsen. Räddningstjänst säger att det var mycket nära att branden spred sig till ett intilliggande boningshus. Man lyckades dock begränsa elden och till slut släcka den. Ingen person har kommit till fysisk skada. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning som kommer ske senare under dagen.

04.01 Stenungsund, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning m.m.
En polisbil försöker stanna och kontrollera en bil men den vägrar att stanna. Färden går ut mot Tjörn och sedan norr ut mot Orust. Det beslutas om spikmatta i ett tidigt skede då föraren visar inga som helst tecken på att vilja stanna. Färden går vidare mot Uddevalla där man kan slänga ut spikmattan vilket får till följd att samtliga fyra däcken punkteras. Föraren kan gripas och han får följa med för provtagning m.m. då han visade tecken på drogpåverkan.

04.26 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin mobiltelefon och samtidigt nedslagen av för honom två okända personer. Enligt anmälaren hade rånarna varit inne på McDonalds i Brämaregården innan varför en övervakningsfilm har begärts ut, ingen gripen.

05.32 Göteborg, tågstopp.
Inkommer uppgifter om att två personer ses stjäla saker inne på spårområdet i höjd med Pellerins margarinfabriker. Då polispersonal ger sig ut på spårområdet är man tvungen att stoppa tågen för deras säkerhet. Man lyckas lokalisera de båda misstänkta tjuvarna men det visar sig att det inte var något av värde som de kommit över. Det är en man samt kvinna som varit inne på området men inte fått med sig något av värde. Trafiken släpps på nytt och de båda personerna kan lämna utan någon påföljd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen