Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 juni 06.55

15 juni 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

23.19 Svenljunga, försök till mord alt. dråp
På länsväg 156 i närheten av Tranemo skjuter en polis verkanseld mot en bil som inte velat stanna på polismans tecken. En polispatrull bestämmer sig för att stoppa fyra personer i en bil i närheten av Svenljunga för en kontroll. Vid kontroll av registreringsnummret på bilen är den belagd med körförbud. Föraren av bilen vill inte stanna och ett förföljande påbörjas. Vakthavande befälet tar ett beslut att lägga ut en spikmatta i närheten av Lerbäcksbo söder om Svenljunga.

När en av två polismän ska lägga ut spikmattan försöker föraren av bilen att köra på polismannen som fick slänga sig i diket. Den andre polismannen skjuter då ett skott som träffar däcket på bilen vilket gör att föraren stannar. De fyra i bilen grips av polispatrullen, en ung kvinna förare av bilen född -96 misstänks för försök till mord alternativt försök till dråp. De övriga tre i bilen, män i 30-årsåldern misstänks för försök till våld mot tjänsteman alternativt försök till grov misshandel då de slängt saker mot polisbilen underfärden. Alla fyra i bilen var kraftigt påverkade och bilen tas i beslag för teknisk undersökning.

02.53 Strömstad, rån
Vid Vägskäl, Vik är det ett par som blir avtvingade bilnycklar och ett 20-tal ölflak av fyra män under knivhot.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen