Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 juni 14.14, Övrigt, Ludvika

Ett Pridetåg har genomförts i Ludvika.

Under förmiddagen idag genomfördes ett Pridetåg i Ludvika. Polisen har varit på plats med flera patruller och insatschefen bedömer att det har gått lungt till.

Ett 10-tal personer från NMR stod utefter vägen där tåget gick med en banderoll med en text på. Denna, eller en liknande banderoll, har använts av NMR vid flera tillfällen tidigare, framförallt i samband med Pridetåg. Meddelandet på banderollen är rättsligt prövat och är inte att anses som ett brott. Däremot gjorde polisen på plats bedömningen att NMR genomförde en Allmän sammankomst genom att manifestera sitt budskap på detta sätt och eftersom de inte hade tillstånd till en Allmän sammankomst misstänks arrangören för brott mot ordningslagen.

Vid ett par tillfällen har någon ur NMR använt sig av en ljudande siren. Vid första tillfället gjorde polisen beömningen att man inte begick något brott men vid andra tillfället omhändertogs en person med stöd av Polislagens 13§ för störande av allmän ordning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen