Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 juni 21.00

17 juni 14.02, Försvunnen person, Åsele

Baksjöberg, dement kvinna försvunnen i terrängen

Platsen beskrivs som Väster-Mellansjön, 5 km norr Baksjöberg.

Vi har varit i telefonkontakt med kvinnan men hon vet inte var hon befinner sig. Hon kan inte lämna några klara besked om sin situation i telefon annat än att hon är trött. Hon svarar inte längre på telefonsamtal. Hon har gått ut på promenad med sin vita pudel. Anmälaren har varit ute på fyrhjuling och letat efter kvinnan utan resultat.

Polisens vakthavande befäl beslutar om räddningstjänst med stöd av lagen om skydd mot olyckor (LSO). Våra resurser inventeras och personal, bla hundförare, kallas in på övertid. Vi undersöker möjligheten att få hjälp av helikopter och där är beskedet att den kan vara på plats om ca en timme.

Första polispatrull tar sig till platsen och hämtar in den information som finns och genomför ett sk närsök vid den plats varifrån kvinnan uppger att hon utgått.

Texten uppdateras.

UPPDATERING

Kvinnan hittades vid 16:30 av polis helikopter

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen