Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 juni 11.18

18 juni 09.46, Rattfylleri, Norrköping

Lastbilschaufför misstänks för rattfylleri.

08:26 Polisen kontaktades gällande en lastbilschaufför i Himmelstalundsområdet som anmälaren upplevde luktade alkohol. Patrull skickades till platsen för nykterhetskontroll.

08:40 Polis var på plats och kontrollerade mannen. Sållningsprovet visade att mannen var påverkad av alkohol och han togs med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

För att utesluta att mannen inte druckit efter att han stigit ur lastbilen kommer man att göra en provtagning som visar om alkoholhalten är stigande eller fallande för att avgöra om mannen var påverkad när han sågs köra lastbilen.

Mannen, som är i 45-årsåldern, är i nuläget gripen. Anledningen till detta är att mannen inte ska kunna lämna Sverige innan ärendet är utrett, då han inte har sin hemvist i Sverige.

UPPDATERING:

11:10 Provtagningarna var genomförda. Mannen hade en promillehalt på 1.6 promille alkohol i kroppen. Han misstänks för grovt rattfylleri, där gränsen går vid 1.0 promille. Mannen var så pass berusad att han får nyktra till i polisarrest och han är fortsatt gripen för brottet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen