Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 juni 14.08, Stöld, Linköping

Inbrott hos bilhandlare under helgen. Däck och fälgar stulna.

08:45 Polisen kontaktades av en bilhandlare i området Stångebro efter att man upptäckt att man hade utsatts för inbrott och stöld någon gång under helgen. Gärningsperson/gärningspersonerna hade monterat bort däck och fälgar på femton bilar av större modell. Bilarna hade sedan lämnats stående på karosserna vilket orsakade skador på bilarna. Godsvärdet bedöms överstiga en miljon kronor. Bilarna stod uppställda utomhus på ett inhängnat område, i vilket man hade tagit sig in genom att ta sönder stängsel.
 
13:50 Polisens tekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

I nuläget finns ingen misstänkt för stölderna. En furundersökning gällande grov stöld har inletts.  Polisen misstänker att den stora mängden däck på fälg har lastats i ett större fordon och är därför intresserad av iakttagelser av fordon och personer i området som man upplever har betett sig på ett sätt som verkar misstänkt.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen