Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 juni 22.46, Brand, Eskilstuna

Rökfyllt trapphus i Eskilstuna. Ärendet rubricerat som mordbrand.

Kl. 22:46 larmades räddningstjänst och polis till en adress på Smedjegatan i Eskilstuna med anledning av att ett trapphus i fastigheten var rökfyllt. Enligt initiala uppgifter skulle någon ha eldat i trapphuset och när samtalet kom till SOS Alarm hade det slutat brinna.

När räddningstjänsten kom på plats hittade de kvinna som bar på brända papperslappar i trapphuset. Misstanken uppstod att det var den aktuella kvinnan som låg bakom branden.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, visade sig vid kontroll även ha en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Hon var dessutom efterlyst av kriminalvården då hon inte inställt sig till anvisad anstalt efter ett utdömt fängelsestraff.

Brandärendet rubricerades till en början som allmänfarlig vårdslöshet, men efter att poliserna på plats samrått med den jourhavande förundersökningsledaren skärptes misstanken till att gälla mordbrand. Kvinnan är förutom det även misstänkt för ringa narkotikabrott (innehav).

Den misstänkta överlämnades till kriminalvården för att börja avtjäna sitt fängelsestraff.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen