Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 juni 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

23.18 Göteborg, trafikolycka.
En polisbil bevittnar hur en bil framför dem voltar av Ljusårsvägen. Räddningstjänst samt ambulans larmas till platsen. Visar sig att en bil gjort en omkörning vilket medförde att man körde på en refug och sedan voltade bilen av vägen. Två personer i bilen som körs med ambulans till sjukhus för observation.

23.46 Uddevalla, ordningsstörning.
Ett 30-tal ungdomar samlade ihop skräp samt bildäck för att anlägga en brand i syfte att locka dit blåljuspersonal för att utsätta dem för stenkastning. Genom ett bra polisarbete och främst ett bra civilkurage från de boende i området, utmynnade det endast i en liten brasa. Elden släcktes av de boende med egna brandsläckare. Ungdomarna kastade dock ett par "bangers" men ingen har kommit till fysisk skada.

01.01 Mariestad, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Lockerudsvägen och där blåser föraren positivt. I samband med kontrollen gör föraren motstånd varför polisen är tvungen att "spreja" honom samt lägga på handbojor för att lugna ner honom. Mannen får sova ruset av sig på stationen och kommer sedan att höras beträffande våldsamt motstånd och drograttfylleri, ingen fysisk skadad.

01.54 Tibro, mordbrand.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till Råggatan där en villa står i brand. Branden släcks under natten och platsen spärras av för en teknisk undersökning. De båda boende på adressen körs med ambulans till sjukhus med lättare skador.

02.59 Härryda, trafikolycka vilt.
En personbil krockar med en älg på Riksväg 40 i höjd med Björrödsmotet varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas fram till platsen. Älgen är halvvägs in i bilen och passageraren är allvarligt skadad och körs till Sahlgrenska. Bilen tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

04.03 Lerum, villabrand.
Ett garage till en villa brinner i Björboholm. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Innan räddningstjänst hinner fram så exploderar en gasolflaska som förvarades i garaget. Detta medförde att några rutor till huset skadades. Platsen kommer att spärras av efter att branden har släcks för en teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen