Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 juni 20.27

02 juni 15.27, Räddningsinsats, Landskrona

Borstahusen. Drunkningstillbud.

Ett drunkningstillbud inträffar vid campingen i Borstahusen. En person är i nöd. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till platsen.

Polis och räddningsenheter är framme, sjukvårdsinsats pågår.

Uppdatering kl. 16.20: En man i 75-årsåldern är förd till sjukhus med ambulans, skadeläget är just nu okänt. Tillbudet inträffade i vattnet intill en brygga.

Polis har haft stora problem med att bana väg för räddnings- och ambulansfordon samt skapa utrymme för räddningsinsatsen på grund av felparkerade bilar och ett stort antal badgäster.

Folk hörsammade inte polisens uppmaningar att utrymma bryggan och vägrade att flytta på sig när räddningspersonalen behövde utrymme för räddningsinsatsen, något som försvårade och fördröjde livsviktig hjälp till den nödställde mannen.

När ambulansen var på väg att lämna med den skadade mannen, var räddningsvägar blockerade av felparkerade bilar och utfart hindrades.

Uppdatering kl. 19.10: Mannen är avliden. Anhöriga är underrättade.

Uppdatering kl. 20.25: Polisen ser inget samband mellan svårigheterna på olycksplatsen och utgången av olyckan.

Det finns idag ingen lagstiftning som behandlar aktuell situation, när nämnda svårigheter uppstår på en olycksplats och det finns därför inget reglerat straffansvar.

Om Polisen bedömer att en situation allvarligt hotar allmän ordning har en polisman befogenhet att agera enligt 13 § Polislagen genom att avvisa, avlägsna eller omhänderta en person. Varje persons agerande ska bedömas enskilt. I aktuell händelse har det inte varit aktuellt eller möjligt att agera mot enskilda personer, fokus har legat på att räddningsinsatsen ska kunna fullföljas.

Efter att räddningsinsatsens på plats avslutats, bötfällde polisen totalt elva bilar för felaktig parkering.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen