Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 juni 13.36

21 juni 22.11, Mord/dråp, Malmö

Lindängsplan. Skottlossning.

Polisens regionledningscentral får flertalet samtal om misstänkt skottlossning i anslutning till Lindängsplan. Polis och ambulanssjukvård larmas till platsen.

En skadad person har förts till sjukhus i privatbil. Polisen eftersöker en eller flera gärningspersoner och använder sig bland annat av hundpatrull i sökandet.

Polisen har lokaliserat en misstänkt brottsplats och vidtar initiala utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är begärda dit.

Polisen är på plats SUS Malmö akutmottagning för att vidta utredningsåtgärder samt för att säkerställa att sjukvårdens verksamhet kan fortgå utan störningar.

Uppdatering kl. 23.45: Vapenhund med förare är på den misstänkta brottsplatsen och har inlett sitt arbete med att eftersöka spår efter skjutvapen. Utredningspersonal från polisområde Malmös grova brott-avdelning är inkallade. Polisen fortsätter utredningsåtgärder i området runt den misstänkta brottsplatsen, bland annat genom så kallad dörrknackning.

Uppdatering 2018-06-22 kl. 00.50: En 24-årig man är avliden. Anhöriga är underrättade.

Akutmottagningen på SUS Malmö har varit avspärrad men denna är nu hävd.

Polisen region Syd har fattat beslut om särskild händelse. Den särskilda händelsen hanteras separat från övrig verksamhet och leds av en särskilt utsedd chef, som har en stab till sitt förfogande.

Uppdatering kl. 00.54: Händelsetypen är ändrad från ”mord-/dråpförsök” till ”mord/dråp”.

Uppdatering:

03.05 Avspärrningen är hävda på brottsplatsen och kriminalteknikerna är klara med det initiala arbetet. Det har skett dörrknackning i anslutning till brottsplatsen. 

Under morgonen kommer polispersonal att finnas på plats i området i trygghetsskapande syfte. Polisen önskar att få in uppgifter om man har sett eller hört någonting i samband med händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon polisman på plats eller att ringa 114 14.

2018-06-22

12.36 Tre personer, alla män, är anhållna misstänkta för mord. Den avlidne 24-årige mannen är känd av polis sedan tidigare. Polisens arbete fortsätter inom ramen för den särskilda händelsen, genom att extra personal satts in för utredning inom grova brott samt för det trygghetsskapande arbetet. Polisen kommer att arbeta genom hög synlighet i Malmö, för trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Det tryggehstskapande arbetet sker även i samarbet med Malmö Stad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen