Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 juni 04.47

21 juni 22.35, Sammanfattning natt, Västerbottens län

sammanfattning av nattens händelser i länet.

Kl 00:07 - Rattfylleri, Bofinksvägen, Umeå

Patrull stoppar en personbil på Bofinksvägen, föraren som är en man i 25 års åldern blåset positivt i sållningsinstrument och för därför följa med patrullen för provtagning.

 

Kl 01:00 - Räddningsinsats, Ytter-Rödingsträsket, Skansnäs, Sorsele

Polis blir larmade via SOS om 2 unga män som kantrat med kanot i Ytter-Rödingsträsket i Sorsele Kommun. De båda personerna har simmat och tagit sig iland på en mindre ö.

Räddningsinsats påbörjad med stöd av lagen om skydd mot olyckor.

Vid samtal med personerna så har de varit i området och fiskat, de har under natten hittat en kanot som de använt innan de kontrollerade sjödugligheten på den. Efter att de paddlat en kort stund så sjönk kanoten.

Fjällräddare är utlarmade och även JRCC är kontaktade gällande sjöräddningshelikopter.

Ingen av personerna är skadade, de är kalla och fryser men har lyckats få upp en eld.

Uppdatering kl 04:36 - De båda personerna har hämtats upp med sjöräddningens helikopter, de behövde ej någon sjukvård så de sattes ner på platsen för deras bil ca 2 km syd-ost om platsen för räddningen.

Fjällräddningen avslutades klockan 04:35

 

Kl 06:24 - Inga fler händelser att rapportera om under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen