Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 juni 05.10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Lördag-söndag natt, 23-24/6. Region Öst.

Natten mot söndagen den 24/6 har varit relativt lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat ca 250 händelserapporter i regionen mellan kl. 22:00 och 05:00.

Tre personer har gripits under senkvällen och natten, se nedan.

Totalt 21 personer har omhändertagits med anledning av för hög berusning och/eller ordningsstörande beteende och 15 personer har medtagits för provtagning med anledning av misstanke om rattfylleri (såväl alkohol som narkotika) och/eller påverkan av narkotika. 

NOTERBART:

Vid 22:10-tiden larmades polis till en krog i hamnen i Nyköping med anledning av en misshandel där en person blivit skallad av en misstänkt gärningsman. Bakgrunden till misshandeln skall ha varit att den misstänkte blivit arg på målsäganden då denne råkat släpa en svensk flagga i marken. Initiala uppgifter sade även att gärningsmannen skulle vara beväpnad med pepparspray. Efter misshandeln sprang den misstänkte från platsen, men kunde snabbt lokaliseras och gripas av en polispatrull efter att en polis fått använda OC-spray mot honom. I samband med gripandet uppstod visst tumult, varvid en entrévärd fick pepparspray från den misstänkte i ansiktet. Den misstänkte, som är i 30-årsåldern, fick läggas in för tillnyktring och skall höras om de misstankar som riktas mot honom när han är nykter nog för att kunna förhöras under rättssäkra former. 

Strax efter kl. 01.00 larmades polsi till en störande fest på en adress i området gredby i Eskilstuna. Enligt den person som ringde till polisen skulle det även lukta starkt av marijuana i trapphuset. I aktuell lägenhet fanns fyra personer och vid kontrollen anträffades förutom dessa även olika slags misstänkt narkotika. Två personer greps misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte och en person medtogs för provtagning då man misstänkte att denne brukat narkotika. Samtliga inblandade är i 20-25-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen