Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 juni 19.12, Ofog barn/ungdom, Malmö

Scaniabadet. Ungdomar som kastat föremål mot brandbil.

Polis och räddningstjänst kallades till Scaniabadet i Malmö med anledning av att en liten flicka var anmäld försvunnen. Flickan anträffades ganska omgående och mådde bra.

I samband med insatsen blev räddningstjänsten uppmärksammade på att några ungdomar upprepade gånger hade kastat något föremål på en av räddningssjänstens fordon. Ungdomarna hade sedan lämnat platsen och hoppat på en buss. En polispatrull kunde stoppa bussen och en grupp ungdomar som hade varit på platsen identifierades. Det visade sig att det var en studsboll som man hade kastat på räddningstjänstens fordon. En av de inblandade ungdomarna som var mest aktiv, en 13-årig pojke, kördes hem till sina vårdnadshavare. De andra ungdomarna fick lämna platsen. 

Ingen polisanmälan är upptagen, men poliserna har samtalat med ungdomarna om att det är mycket olämpligt att kasta föremål på räddningstjänstens fordon. Inte minst när de är på ett akut räddningsuppdrag. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen