Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 juni 02.05, Stöld/inbrott, Gävle

Inbrott i lägenhet i Sätra där även en bil tillgreps.

En anmälare ringde polisen strax efter klockan två natten mot tisdag efter att ha upptäckt att en man befann sig i hans lägenhet. Mannen lämnade lägenheten med en tillgripen TV och under samtalet med polisen såg anmälaren att en bil lämnade adressen. Anmälaren sprang ut och upptäckte att det var fruns bil som tillgripits.

Flertalet patruller sökte efter den tillgripna bilen och vid tre-tiden ringde en person till polisen gällande en vinglig färd på E16 i riktning mot Gävle. Det visade sig vara den tillgripna bilen och en patrull försökte stoppa bilen i centrala Gävle. Bilföraren vägrade att stanna och ett förföljande inleddes. Kort därpå prejades bilen av patrullen och föraren kunde gripas som dessutom visade sig vara anhållen i sin frånvaro för diverse brott.

Ingen skadades i samband med prejningen.

Senare under morgonen anträffade anmälaren sin TV ett hundratal meter från bostaden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen