Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 juni 16.58, Kontroll person/fordon, Göteborg

På Kalendervägen ser en motorcykelpolis en lätt motorcykel med två unga män på, ingen av dem har hjälm.

Ett förföljande inleds när motorcykeln inte vill stanna för en poliskontroll. Efterföljandet slutar med att motorcykeln som försöker undkomma kör in i en stillastående polisbil som ställt sig som vägspärr. En av de två ungdomarna, som är cirka 20-25 år, har ett benbrott och åker med ambulans till sjukhus. Den andre uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och tas med till polisstationen för provtagning.  

En förundersökning inleds gällande misstänkt drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott innehav , eget bruk, försök till grov misshandel. Ytterligare brottsrubriker kan tillkomma. Passageraren misstänks för narkotikabrott eget bruk.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen