Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 juni 19.38, Fjällräddning, Åre

Fjällräddning - kvinna som ramlat på vandringsled och skadat sig. Polisen har inlett räddningstjänst med stöd av Lagen om skydd mot olyckor.

Kvinnan ringde själv till SOS och berättade att hon ramlat på leden som går mellan Blåhammaren och Sylarna. Hon var skadad i ansiktet och tillsammans med hennes sällskap bedömde hon att hon inte kunde gå vidare själv utan behövde sjukvård. Under informationsinhämtningen framkom det att kvinnans medvetandegrad var påverkad. 

- Lagen om skydd mot olyckor(LSO) reglerar skillnaden mellan kommunal och statlig räddningstjänst, det vill säga vem som ansvarar för att lokalisera, undsätta och hjälpa personer som hamnat i nöd eller råkat ut för en olycka. Eftersom olyckan i detta fall inträffat inom det område som benämns som "fjällområde" så är det polisen som har huvudansvaret för räddningsinsatsen. Denna gång var bedömningen från polisens sida att kvinnan var i behov av snabb undsättning och beslutade att fjällräddare ska undsätta kvinnan med helikopter och överlämna henne till sjukvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen