Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 juni 07.05

27 juni 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

22.17 Göteborg, rattfylleri.
En personbil kontrolleras på Gropegårdsgatan och där blåser föraren positivt. Han får följa med för provtagning och eftersom han tidigare blivit rapporterad för samma sak tar man hans bil i beslag enligt Trafikbrottslagen.

23.11 Borås, inbrottsstöld.
En person kommer till sin bostad på Brynolfsgatan och upptäcker att någon har gjort inbrott i hans bostad. Man har kastat in en sten genom rutan på källardörren för att sedan kunnat ta sig in. Man har bl.a. blivit av med sin bil då nycklarna till denna förvarades i bostaden. Bilen efterlyst samt en patrull har varit på platsen och tagit uppgifter för en anmälan.

00.13 Göteborg, bilbrand.
Räddningstjänst samt polis till Opalgatan där en bil har satts i brand. Vittne har sett hur ett flertal ungdomar lämnar platsen efter att bilen börjat brinna. Den anlagda branden släcks och spår har säkrats på platsen som kommer lämnas in för analys, en anmälan har skrivits.

02.02 Vänersborg, trafikbrott m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist och där visar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Man hittar även misstänkt narkotika i samband med kontrollen varför detta tas i beslag, en anmälan skrivs.

02.21 Mariestad, rattfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist och där blåser föraren positivt varför hon får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

02.30 Vänersborg, personrån.
En person blir rånad på sin mobiltelefon på resecentrum av två för honom okända män. Rånaren skulle hotat honom med en kniv och på så vis kommit över hans mobiltelefon som låg i en påse. De skulle även varit maskerade vid tillfället och lämnade platsen på var sina cyklar.

04.45 Göteborg, industribrand.
En större byggnad brinner på Gropegårdsgatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Byggnaden tillhör Veolia och i skrivande stund finns ingen information hur själva branden har börjat. Ingen person har kommit till skada och det finns ingen spridningsrisk. Polis avvaktar på räddningstjänst för att göra en bedömning om rättsläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen