Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 juni 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson heter Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

22.56 Strömstad, grov misshandel.
En kvinna blir slagen av en man med en hammare varför polis larmas till Västra Bovägen på Nordkoster. Kvinnan körs med ambulans till sjukhus i Norge med skador i ansikte och på sina ben. Mannen som är i 50 års åldern kan gripas och får följa med till stationen för vidare förhör.

00.00 Göteborg, vårdslöshet i trafik m.m.
En patrull försöker stanna en bil som man skall kontrollera men den visar inga som helst tecken på att den vill stanna. Förföljandet går vidare i riktning mot Olofstorp och sen vidare mot Stenkullen. Den misstänkta bilen kör ner i ett dike och föraren kan gripas på platsen. I samband med avåkningen skadar sig föraren av den misstänkta bilen varför han ses om av en ambulans som kommit till platsen. Han körs sedan vidare till sjukhus för att ombesörja sina skador och kontrollera en ömmande rygg. Ingen polis kom till skada i samband med ingripandet. Mannen är misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott genom eget bruk samt vårdslöshet i trafik.

00.04 Göteborg, grov misshandel.
En man blir knivskuren i buken på Tredje Långgatan varför ambulans samt polis larmas till platsen. Visar sig att mannen blivit stucken ute på gatan av en ensam gärningsman som sprang från platsen och inte påträffats trots eftersök i närområdet. Den knivskurne mannen körs med ambulans till sjukhus för vård, oklar status.

00.44 Göteborg, personrån.
En kvinna blir rånad på en mindre svart väska på Slottsskogsgatan av tre för henne okända män. Männen springer från platsen efter rånet i riktning mot Mariaplan och sedan försvinner. Kvinna är mycket chockad och tagen av stundens allvar. En av männen höll fast henne medan en annan slog henne i ansiktet samtidigt som en av dem hade en kniv framme för att förstärka hotet. Vittnesuppgifter finns om att en bil har setts lämna området strax efter händelsen. Kvinnan behövde ej uppsöka sjukhus. Hon säger att männen som rånade henne bedömer hon att var i ca 30 års åldern.

00.53 Tranemo, stöld m.m.
Personer har hjälpts åt att gripa två tjuvar på bar gärning intill en industrifastighet på Åsenvägen. Man har lyckats med att blockera vägen in till området som tjuvarna befann sig på och kunde gripa dem. Polis till platsen som övertar gripandet och tar med sig personerna till polisstationen för vidare utredning. De är misstänkta för stöld, olovlig körning samt en av dem för narkotikabrott genom eget bruk.

01.12 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bil på Bergslagsgatan och där visar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Han saknar dessutom körkort och skyltarna till bilen kan omhändertas då man inte betalat fordonsskatten.

02.48 Trollhättan, misshandel m.m.
En man kan gripas efter att han misshandlat både en man samt kvinna på Österlånggatan. I samband med att den misstänkte lämnar platsen i riktning mot Folketspark slår han även sönder bilar som står parkerade utmed gatan. Manne får följa med patrullen till stationen för vidare utredning, ingen har behövt uppsöka sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen