Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 juni 18.37

28 juni 07.35, Försvunnen person, Västerås

Har du sett Göte Saloniemi 77 år?

Göte1.jpg

Göte bor på Gryta sjukhem på Blåregnsgatan i Västerås och var senast synlig i går eftermiddag (onsdag) vid 17.00-tiden. Göte har endast bott ett dygn på boendet, hans tidigare hemadress är Färnebogatan 16A i Västerås. Göte är dement men pigg i kroppen och han tycker om att promenera.

Göte är ca 168 cm lång. Han var vid försvinnandet iklädd en mörk jacka, ljus skjorta, mörka alternativt beiga byxor samt bruna skor. Han kan eventuellt ha bomullstussar i öronen.

Har du tips eller iakttagelser, vänligen kontakta polisen via 11414.

Uppdatering kl 14:44

Trots demens kan Göte upplevas som helt frisk. Han sticker alltså inte ut som uppenbart förvirrad.
Allmänhet som observerar en person som överensstämmer med signalementet ombeds kontakta polisen på 114 14.

Uppdatering fredagen den 29 juni kl 16:48

På eftermiddagen har polisen inlett räddningstjänst med stöd av Lagen om skydd mot olyckor och bildar stab.
Polisen har även fått nya detaljer gällande signalementet. Den mörka jackan tros vara en svart skinnjacka. Byxorna är mörka och ska vara raka och lite pösiga i modellen.

 

Uppdatering lördag 30 juni kl 10.16

 

Polisen är i fortsatt behov av allmänhetens hjälp vad gäller sökinsatsen av den försvunne Göte Saloniemi.

Hur kan allmänheten hjälpa till?

Polisen önskar att boende i Västerås kikar igenom tomter, lekstugor, uthus, förråd och dylikt. Den senaste säkra iakttagelsen av Göte är på Gryta sjukhem på Blåregnsgatan i onsdags kväll. Göte tycker om att promenera vilket innebär att sökområdet blir betydligt större.

Vad gör polisen i sökarbetet?

Polisen samverkar med Försvarsmakten och Missing People och gemensamt jobbar vi metodiskt med att söka av olika områden. Polisen har en stabsorganisation i gång vilket bla innebär att vi har samlat en antal nyckelfunktioner som kontinuerligt värderar och bedömer tips och iakttagelser.

Tror ni att ni ser eller har sett Göte-ring polisen på 114 14.

 

Uppdatering lördag 30 juni  18.35

Räddningstjänsten fortsätter och samarbetet med Hemvärnet och Missing people löper på tills vidare.

Polisens arbete kommer framöver att bestå av sök i relevanta områden samt äldre adresser som Göte eventuellt kan ha koppling till.

Polisen är fortsatt mycket intresserad av tips och iakttagelser från hela Västerås dock är observationer från områdena Önsta Gryta, Rönnby, Hökåsen, Skiljebo, Brandthovda och Bjurhovda extra intressanta.

Ser du eller tror du dig se Göte, kvarstanna på platsen och ring polisen omgående på 114 14.

Stort tack till alla som hittills har engagerat sig i sökandet, hjälp oss att sprida informationen så att vi hittar Göte.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen