Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Onsdagen den 21 november 2018 klockan 12.00 - 13.30 kommer samtliga e-tjänster på polisen.se att vara otillgängliga på grund av ett tekniskt underhåll.

28 juni 22.20, Polisinsats/kommendering, Valdemarsvik

Vittne sett yngre män med vapen vid grillplats i Valdemarsvik. Polisinsats som följd.

Kl. 22:20 inkom larm om att ett vittne observerat ett antal yngre män vid en grillplats i Valdemarsvik. Minst en av de yngre männen hade enligt vittnet (som är vapenkunnig) haft uppe, mantlat och viftat med en pistol, därefter hade männen lämnat platsen och gått in i en lägenhet inte långt från grillplatsen.

Med anledning av de inkomna uppgifterna inleddes en förundersökning gällande vapenbrott och beslut om en reell husrannsakan i aktuell lägenhet fattades.

Flera patruller, inklusive hund och den regionala insatsstyrkan, beordrades till platsen för att försöka lokalisera de aktuella personerna samt säkra de eventuella vapen som observerats.

Efter att samverkan upprättats mellan polis, ambulans och räddningstjänst vid en brytpunkt i närheten av aktuell adress gjorde den regionala insatsstyrkan strax efter midnatt en husrannsakan i aktuell lägenhet.

I lägenheten anträffades, förutom ett antal bröder i 20-årsåldern (+/- några år) och en pappa, tre väldigt verklighetstrogna leksaksvapen (två pistoler och en automatkarbin).

Ärendet avslutades med ett strikt förmaningstal gällande olämpligheten i att som unga män "leka" med verklighetstrogna vapen utomhus, "vapnen" förverkades på plats av pappan i familjen som bröt dem i bitar.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen