Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 juni 13.11, Våldtäkt, försök, Umeå

Ofredande, försök till våldtäkt, Ersboda. Uppdatering.

I maj inträffade fyra händelser som rubricerades som sexuella ofredanden. I juni skedde ytterligare en händelse med rubriceringen försök till våldtäkt. Samtliga händelser inträffade på Ersboda i Umeå.

Gärningarna hade överensstämmande tillvägagångssätt och målsägandena kunde lämna signalement på gärningsmannen. Polisens omfattande utredningsinsatser har lett fram till att en pojke under 15 år har erkänt samtliga brott.

- Mot bakgrund av att det varit fråga om flera händelser inom samma geografiska område där kvinnor blivit utsatta för sexualbrott har det varit angeläget att vidta relevanta insatser för att förhindra fortsatt brottslighet, säger kammaråklagare Petra Lundberg som lett utredningen.

I och med att personen som erkänt gärningarna inte är straffmyndig har ärendet nu lämnats till Socialtjänsten för vidare bedömning av vilka insatser som kan vara aktuella för honom.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen