Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 juni 05.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Lördag-söndag natt, 2-3/6. Region Öst.

Natten mot lördag den 3/6 har inneburit en hel del arbete för polisen i Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län). Ärendeinflödet har varit ganska konstant under senkvällen och natten, men det har mestadels rört sig om mer rutinartade ärenden samt flera ärenden gällande psykisk ohälsa vilka kostat en hel del polisiära resurser.

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 218 händelserapporter av varierande art.

En person har gripits i regionen under natten, se nedan.

17 personer har omhändertagits med anledning av för hög berusningsgrad och/eller oförmåga att bete sig i det offentliga rummet.

NOTERBART:

Kl. 23:20 inkom larm om en brand i terrängen väster om E4 vid Stenkullen, strax norr om Norrköping. Branden visade sig vara av ganska stor omfattning, med en bedömd yta om ca 150 x 300 meter. Då det finns bebyggelse i någorlunda nära anslutning till branden fick polisen bistå räddningstjänsten med resurser för att informera boende i närområdet om att det (högst) eventuellt skulle kunna bli fråga om att evakuera, beroende på hur branden kunde sprida sig. Enligt räddningstjänsten skall branden ha orsakats av ett blixtnedslag. Vid 02:30-tiden kom besked om att räddningstjänsten hade läget under kontroll, men polisen har en beredskap för att kunna bistå med evakuering om läget skulle ändras.

Strax efter kl. 03:00 greps en man i 60-årsåldern på Ågatan i Linköping. Han är misstänkt för misshandel av en kvinna som han lever i en relation med. Mannen skall ha gett kvinnan en kraftig knuff så att hon ramlat till marken med smärta som följd.  

Kl. 04:03 fick polisen flera samtal om glaskross från Djurgårdsgatan i Linköping. Vittnen hade observerat hur tre ungdomar krossade en ruta till en matvarubutik för att sedan cykla från platsen i riktning mot området Ryd. En polispatrull som beordrats till platsen kunde fånga in de tre misstänkta gärningsmännen några kvarter från brottsplatsen. De är nu misstänkta för skadegörelse samt ringa narkotikabrott (eget bruk). 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen