Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 juni 08.14

03 juni 05.22, Sammanfattning kväll och natt, Umeå

Sammanfattning Brännbollsyran

Brännbollsyran 2018 är över för denna gång. Festivalen och brännbollscupen har präglatas av god stämning och gott engagemang från arrangör och övriga aktörer.

Under kvällen och natten har flertalet personer omhändertagits för berusning.

Ett fall av misstänkt våldtäkt i anslutning till festivalområdet. Ingen gärningsperson frihetsberövad.

Några fall av misshandel har skett i anslutning till festivalen.

I skrivande stund har vi ingen klar bild över exakt antal anmälningar, då flertalet anmälningar från ärenden av enkel beskaffenhet, utan frihetsberövade skrivs senare.

Uppdatering 08:00
En anmälan om våldtäkt, samt en anmälan om försök till våldtäkt har upprättats.

23:22 Våldtäkt, Umeå
Anmälan om misstänkt våldtäkt i anslutning till festivalområdet. En kvinna i 20-årsåldern uppger att hon blivit utsatt av en jämnårig man.

Ingen person är frihetsberövad och ingen mer information kan lämnas i nuläget.

00:34 Försök till våldtäkt, Umeå
En kvinna i 20-årsåldern anmäler att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i en träddunge just utanför festivalområdet.

Händelsen inträffade vid 23:50-tiden. En man ska ha följt efter henne och försökt dra i hennes kläder, men kvinnan lyckades ta sig därifrån.

Har du gjort iakttagelser kring Petrus Laestadius väg vid den tiden? Ring polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen