Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 juni 12.00, Våldtäkt, försök, Umeå

Tips från allmänheten efterfrågas.

Klockan 00:34 inkommer ett samtal till polisen. En kvinna i 20-årsåldern anmäler att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök utanför festivalområdet.

Händelsen inträffade vid 23:50-tiden. En man ska ha följt efter henne och försökt dra i hennes kläder, men kvinnan lyckades ta sig därifrån.

Uppdatering 12:00
Händelsen ska ha inträffat vid ett busskage vid MIT-huset, sidan som vetter mot Campusängarna. Flera personer ska ha befunnit sig i området.

Den misstänkta gärningspersonen är i cirka 25-30-årsåldern. Han bar en blå jeansjacka, har mörkbrunt hår som är kort på sidorna och längre uppe på huvudet.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips från allmänheten. Var du en av dem som befann sig i området? Ring polisen på 114 14.

- Alla tips är intressanta. Låt oss avgöra vad som är av vikt, säger Sofia Möller, jourhavande förundersökningsledare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen