Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 juni 14.30, Övrigt, Umeå

Polisens insats i samband med Brännbollsyran.

Under helgen har polisen haft en insats i samband med Brännbollsyran. Detta för att i samverkan med arrangören medverka till ett tryggt och säkert evenemang.

- Vår insats har varit som förväntat. Det har varit många människor på ett och samma ställe och det har varit alkohol inblandat, säger Henrik Isaksson, polisinsatschef.

Helgen har präglats av god stämning bland festivalbesökarna och polisens närvaro har varit uppskattad.

- Flera personer har kommit fram till oss och sagt att det är bra, att de känner sig trygga när vi är på plats, säger Henrik Isaksson.

Under festivalen har anmälningar gällande bland annat misshandel, sexuellt ofredande och våldtäkt inkommit till polisen.

- Ett fall är alltid ett fall för mycket, säger Henrik Isaksson.

Flera personer har omhändertagits för berusning. Polisen har också varit i kontakt med många föräldrar som hämtat sina berusade ungdomar.

- Jämfört med tidigare år upplever jag att fler föräldrar varit tillgängliga och kunnat hämta sina barn. Sedan kan man alltid önska att fler föräldrar skulle röra sig i miljön, säger Henrik Isaksson.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen