Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 juni 22.13

03 juni 20.48, Inbrott, försök, Norrköping

Inbrottsförsök i byggbarack vid skola, Norrköping. En misstänkt gärningsman gripen efter rådigt ingripande av privatperson.

Kl. 20:48 larmades polis till en skola i området Eneby i Norrköping efter att ett vittne observerat hur en ung man slagit sönder minst en ruta till en byggbarack i anslutning till skolan.

När första polispatrull kom på plats kunde de se hur den misstänkte gärningsmannen var i färd med att stå och slå på ett fönster till en barack. När den misstänkte såg att polisen kom försökte han springa från platsen varvid poliserna inledde ett förföljande till fots. Jakten tog dock raskt slut när vittnets sambo dök upp och kunde tackla omkull den misstänkte, varvid han kunde gripas.

Den gripnes ID är i skrivande stund inte känd, han är misstänkt för försök till stöld genom inbrott.

Uppdatering kl. 21:45:

När ID på den gripna fastställts framkom att det var en flicka i 14-årsåldern. Kontakt har tagits med hennes anhöriga samt socialen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen