Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juli 12.02

30 juni 20.02, Mord/dråp, försök, Helsingborg

Centralt. Konstaterad skottlossning, flera personer skadade.

Polisens regionledningscentral får flera samtal om skottlossning från området runt Gustav Adolfs kyrka i Helsingborg. Polis och ambulanssjukvård larmas till platsen.

Flera personer är anträffade med skador. Polisen har just nu ingen information om personernas skadestatus.

Uppdatering kl. 22.20: Fyra män vårdas på sjukhus med skott och/eller stick-/skärskador, som en följd av aktuell händelse. Polisen har i nuläget ingen uppgift i övrigt att lämna om personernas skadeläge.

De fyra skadade männen har transporterats till sjukhus med ambulans, polis- och privatbil.

Ärendet rubriceras som försök till mord och ett flertal utredningsåtgärder pågår. Ett större område är avspärrat, kriminaltekniker och vapenhund är rekvirerade. Polisen förhör vittnen, säkrar spår och bearbetar information för att om möjligt skapa sig en bild om händelseförlopp och eventuellt motiv.

Polisen i region Syd har beslutat om särskild händelse och stab är inkallad, aktuellt ärende hanteras med särskild resurs och enligt särskild arbetsordning.

Polisen har mycket resurser på plats i centrala Helsingborg och en polishelikopter finns i luften ovan staden. Allmänheten kan komma att påverkas av pågående polisarbete, bland annat genom befintlig avspärrning.

Polisen är tacksam för tips och upplysningar från allmänheten i aktuell händelse. Tips och upplysningar kan lämnas via Polisens växel 114 14.

Är uppgifterna av akut karaktär, ring 112 och begär att bli kopplad till Polisens regionledningscentral Syd.

Uppdatering 180701 klockan 07.00: En av de skadade, en 27-årig man, anhölls under natten misstänkt för mordförsök. Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad. Utredningsarbetet kommer att fortsätta under dagen och all inkommen information kommer att bearbetas. Polisen har under gårdagskvällen genomfört dörrknackning i området och alla tips och upplysningar från allmänheten är intressanta för polisen i det fortsatta arbetet. Tips och upplysningar kan lämnas via polisens växel 114 14 eller via e-post.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen