Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 juni 06.12

05 juni 01.16, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:05 Drograttfylleri, olovlig körning, centrala Luleå

Efter ett rutinstopp är en ungdom misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning då ungdomen inte var gammal nog att ha körkort. Ungdomen misstänktes även för narkotikabrott eget bruk. Ungdomen togs till vårdnadshavare för att hålla förhör med honom, efter det togs ungdomen till Sunderby sjukhus för provtagning. Ungdomen lämnades till vårdnadshavare efter provtagning.

00:53 Trafikbrott, Happaranda

Finsk polis följde en MC som vägrat stanna precis över gränsen till Sverige, föraren körde omkull och en man försökte springa från platsen men den finska polisen kunde gripa mannen. MC:n var troligen stulen och eventuellt var föraren påverkad. Patrull från Kalix skickades för att biträda på platsen, finsk polis hanterar ärendet.

01:28 Drog rattfylleri mm, Skurholmen Luleå.

Efter ett rutinstopp är en man i 30 års åldern misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk. Ytterligare tre personer kontrollerades på platsen och patrullen genomsökte bilen. Föraren togs med till Sunderbyns sjukhus för provtagning, mannen frigavs efter provtagning och förhör.

Fynd gällande en försvunnen person

En ryggsäck har hittats tillhörande en man i 25 års åldern som varit försvunnen sedan ca ett år tillbaka i Kalix området. Hundpatrull, helikopter och polispatrull har sökt i området kring fyndet, dock utan resultat. Sökandet kommer att fortsätta med förstärkt styrka under dagen, bl a hela hundenheten från Luleå samt helikopter från Boden kommer att delta.

Händelsen kommer att uppdateras under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen