Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 juni 14.55

05 juni 11.32, Trafikolycka, Tranås

Trafikolycka mellan motorcyklist och lastbil.

11.03 SOS larmade om en trafikolycka där en motorcyklist hade blivit allvarligt skadad i en krock med en lastbil, vid Trehörna-korset norr om Tranås, länsväg 1009.

11.15 Polis på plats. Vägen är avstängd för trafik under räddningsarbetet.

12.50 Det finns ingen ny information i nuläget att lämna om skadeläget på motorcyklisten. Vägen ska vara fullt farbar igen vid 13-tiden. Lastbilschauffören har blåst negativt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Polisen har tagit både motorcykeln och lastbilen i beslag för teknisk undersökning.

14:54  Polisen kan bekräfta att mannen som körde motorcykeln har avlidit av sina skador. Han var i 70-årsåldern och hemmahörande i Jönköpings län. Anhöriga har underrättats.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, för att utreda hur olyckan gick till. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Olyckan inträffade vid ett backkrön i en kurva med skymd sikt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen