Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 juni 23.06

05 juni 15.45, Mord/dråp, försök, Lidingö

Samtal om att person på Lidingö skottskadats.

Polis beordrades till området Baggeby på Lidingö med anledning av samtal från personer som hört skott som avlossats. Vittnen ska även ha sett hur en bil lämnat platsen. På plats påträffades en skadad man.

Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. Ingen är ännu gripen för händelsen, som i nuläget rubriceras som försök till mord.

Skadeläget för den skadade mannen är i nuläget okänt men mannen har tagits om hand av ambulanshelikopter.

Uppdatering klockan 16:40:
Den skadade mannen är förd till sjukhus med ambulansheliopter.

Uppdatering klockan 16.50:
En brandskadad bil har påträffats en bit från brottsplatsen. Personer har frihetsberövats i detta ärende. Men hänsyn till den pågående insatsen kan mer om personerna inte sägas i detta nu. Polis har pratat med ett antal vittnen i syfte att få mer information.

Uppdatering klockan 18:05:
Trafiken på Lidingöbron är sedan en tid åter påsläppt. 

Uppdatering klockan 19:05:
Mannen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador och anhöriga är underättade.

Utredningen fortsätter och brottsrubriceringen är numera mord.

Uppdatering klockan 20:40:
Avspärrningarna av brottsplatsen är nu hävda.

Uppdatering klockan 23.00:

Teknisk undersökning av brottsplatsen är genomförd och ett antal vittnen har hörts. En bil som misstänks ha koppling till händelsen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Två personer är anhållna och en person är gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen