Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 juni 08.02

05 juni 21.17, Trafikolycka, Pajala

Två fordon som kolliderat längs väg 392.

Oklart skadeläge. Räddningsinsats pågår på platsen. Begränsad framkomlighet. Polis ännu ej på plats.

Uppdatering 01:00
Polispatrull har dokumenterat olycksplatsen, bärgare har kallats till platsen. Två personer har förts till Pajala Hälsocentral och en person har flygits med ambulanshelikopter till Gällivare lassarett.

Vägen är öppnad för trafik, men polisen ber trafikanter ta det lugnt då bärgare fortfarande jobbar på platsen. Information gällande trafik framkomlighet kommer att gå ut via radio.

Uppdatering 06:00
En man och en kvinna i 70 till 75 års åldern har avlidit i olyckan och anhöriga är underrättade. Skadeläget på den sista personen som flögs med ambulanshelikopter till Gällivare är fortfarande oklart.

Händelsen uppdateras under dagen.

Uppdatering 07:55
Olyckan inträffade i en korsning på länsväg 392 i höjd med Ohtanajärvi. En bil ska ha kört in i sidan på den andra bilen. En av förarna misstänks ha brustit mot stopplikten.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen, samt dokumenterat från polishelikopter. Fordonen tagna i beslag för en teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen