Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 juni 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson heter Christer Fuxborg.

21.59 Falköping, brott mot vapenlagen.
Ett vittne har sett hur tre killar har viftat med ett pistolliknande föremål mot några yngre tjejer på Köpmansgatan i Floby. Polis till platsen som träffar på de tre killarna som kontrolleras. En av dem visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. En av dem är avviken från ett behandlingshem i Mariestad varför han körs dit och han kan även misstänkas för vapenbrott, soft airgun, som tas i beslag samt även olaga hot mot tjejerna. Den tredje körs hem till sina föräldrar.

00.20 Kungälv, våld mot tjänsteman.
I samband med att räddningstjänst skall släcka en mindre anlagd brand på Normannatorget blir de utsatta för stenkastning. Även den patrull som kommer till platsen blir utsatt för stenkastning. Ingen har kommit till fysisk skada och ingen är gripen för tilltaget.

00.53 Falköping, bilbrand.
Från Trinnöjegatan kommer det in larm om att en bil skall brinna. Räddningstjänst samt polis till platsen som även kan konstatera att en container brinner. Bränderna släcks och patrullen kontaktar ägaren till bilen, en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.

01.19 Kungälv, försök till inbrott.
Väktare ser hur två män slår ut rutor till butiken Jula varför man larmar polis. De båda männen flyr från platsen och springer in i en skogsdunge i närheten. Visar sig att man inte lyckats ta sig in och när man blev upptäckt av väktare flyr man. De båda männen träffas på av patrullerna och kontrolleras på platsen, misstänkta för försök till inbrott.

01.51 Vänersborg, skadegörelse genom brand.
En skåpbil brinner på Poppelvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och ägaren kommer kontaktas då det finns möjlighet att identifiera bilen när den har svalnat av.

02.40 Lidköping, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Wennerbergsvägen och där visar föraren tecken på drogpåverkan. Han saknar körkort och kan dessutom misstänkas för att ha stulit bilen. Han får följa med för provtagning samt för att höras angående övriga misstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen