Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 juni 21.34

06 juni 20.42, Trafikolycka, Ängelholm

Gamla Malmövägen, i höjd med Ingelstorp. Lastbil kolliderar med elstolpe.

En lastbil kolliderar med en elstolpe på Gamla Malmövägen mellan Åstorp och Strövelstorp, i höjd med Ingelstorp. En spänningssatt elledning faller ner på marken. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till platsen.

Lastbilschauffören är skadad, räddningsarbete pågår. Lastbilen läcker diesel. Gnistbildning från elledningen har antänt gräs, släckning pågår.

Vägen är helt avstängd.

Uppdatering kl. 21.20: Branden i gräset är släckt och under kontroll. En person, föraren av lastbilen, är förd till sjukhus med ambulans.

Det är en högspänningsledning som fallit ned. Jour från berört kraftbolag är på väg till platsen för att biträda. Aktuell ledning sträcker sig västerut, svagt norrut, mot Höganäs och eventuellt mot Nyhamnsläge. Det är troligt att elabonnenter längs med ledningen berörs av trafikolyckan genom elavbrott/spänningsbortfall. I denna del är det kraftbolaget som är ansvariga för åtgärd.

När det gäller dieselläckaget från lastbilen, är en miljörestvärdesledare rekvirerad till platsen.

Bärgare är beställd till lastbilen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen