Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 juni 19.39

07 juni 17.42, Rån, försök, Örebro

Två män har försökt råna en blomaffär vid Varberga Torg.

Männen var maskerade och lämnade efter rånförsöket platsen på cykel. De var klädda i svart.
Enligt uppgift har männen tagit cyklarna vid vårdcentralen.

Enligt uppgift har männen visat upp ett vapen vid rånförsöket och krävt pengar.

Senare uppgifter säger att gärningsmännen varit synliga på bron över till Marbacken.

Med hjälp av goda vittnesuppgifter får polisen synkontakt med två män som flyr på Örnsköldsgatan och flera patruller sänds mot platsen.

En man grips strax före kl:18:00. Vid gripandet angrips polisen av ytterligare två män och hamnar nästan i underläge. Samtliga tre personer kan docj övermannas och samtliga beläggs med handfängsel.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till grovt rån.
Blomaffären spärras av för teknisk undersökning.

Den fortsatta utredningen visar att de tre män som gripits inte har med rånet att göra. De har flytt från polisen eftersom de bar på narkotika. De är därför misstänkta för narkotikabrott genom innehav och är inte misstänkta för inblandning i rånförsöket.

När utredningen beträffande narkotikabrottet går vidare är en av de tre tidigare gripna misstänkt för narkotikabrott. En annan man har avvisats från platsen efter att ha sanerats i ansiktet då han sprejats med OC-spray av polisen vid ingripandet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen