Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 juni 07.26

08 juni 22.18, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

00:05 Gällivare, central stan
Narkotikabrott eget bruk

Patrull observerar en man i 18 års åldern som upplevs väldigt påverkad. Misstanke om att mannen skulle tagit narkotika uppstår och han får följa med för provtagning.

01:22 Gällivare, LV 827
Trafikolycka med personskada

Samtal inkommer om att en bil har voltat längs LV 827. Ambulans, räddningstjänst och polis skickas till platsen. Föraren misstänks vara påverkad av alkohol och misstänks för rattfylleri och vållande av kroppsskada. Detta då de övriga passagerarna är skadade.

Samtliga fyra som varit inblandade i olyckan är förda till sjukvård med ambulans.

02:49 Luleå, Skeppsbrogatan
Rattfylleri och grov olovlig körning

Patrull försöker stoppa en motorcykel då föraren dumpar denna och börjar springa. Poliserna vinner språngmarschen och mannen som är i 20 års åldern grips misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning. Mannen tas med till polisstation och så även motorcykeln dåförverkanstalan enligt TBL 7 skall föras.

Uppdatering av Peder Jonsson

03:15 Försvunnen person Kiruna

Båt med flera personer i som kantrat vid Nurmasuanto. Samtliga har lyckats ta sig upp ur vattnet men är kalla och blöta. Fem plusgrader i området. Räddningstjänsten tar sig till platsen och undsätter personerna men en man som lämnat sällskapet saknas. Bedömningen från räddningstjänstpersonalen är att han gått i fel riktning. Polisens vakthavande befäl beslutar klockan 05:42 inleda statlig räddningstjänst med stöd av Lag (2003:778) om skydd mot olyckor för att eftersöka den försvunne mannen. Fjällräddare kallas ut och samtidigt undersöks möjligheten att få helikopter till området för att biträda i eftersöket. Innan fjällräddarna hinner ge sig iväg mot området påträffas mannen av personal från räddningstjänsten klockan 06:26. Han omhändertas nu av ambulanspersonal.

04:17 Trafikolycka Arvidsjaur

Singelolycka på väg 95 vid Långträsk, bil som kört in i ett träd. Föraren skadad och omhändertagen av ambulanspersonal. Hon är förd till hälsocentral.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen