Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 juni 14.55

09 juni 13.18, Brand, Håbo

Misstänkt anlagd brand.

Det brinner på en skogshöjd strax norr om Kalmarsand i Bålsta. Det brann på nästan samma plats under fredagskvällen (strax före kl 20) och det finns misstankar om att branden är anlagd.
Enligt initiala uppgifter är dagens brand ca 50x40 meter, gårdagens var större.
Även gårdagens brand misstänks vara anlagd.

Räddningstjänsten arbetar med släckning och polis finns på plats för att initiala utredningsåtgärder, bland annat avspärrning.

Uppdatering kl 14:52

När polis och räddningstjänst kunnat gå igenom situationen gemensamt blir slutsatsen att dagens brand inte är en ny anlagd brand utan att det rör sig om efterdyningar av gårdagens brand som tagit sig i ett nytt område.
Misstankarna att gårdagens brand var anlagd kvarstår och polisen har säkrat en del spår i samband med denna som ska undersökas närmare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen