Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 maj 04.08, Sammanfattning dygn, Uppsala

Valborgsfirandet har avlöpt väl i Uppsala och förhållandevis få brott har anmälts och få berusade personer har omhändertagits.

Valborgsfirandet i Uppsala var ovanligt lugnt och både polis och Uppsalabor kan glädjas åt både få anmälda brott och bara 61 personer omhändertagna enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer).
Siffran på 61 LOB är från kl 03:00 och är betydligt lägre än hur det har sett ut en del andra år.

Här nedan följer ett antal händelser ur flödet.

Kl 14:11 En banger kastas mot en food-truck i Ekonomikum och en man får en mindre blessyr på armen men behöver inte uppsöka sjukvård. Polis hittar en misstänkt gärningsman som avvisas från platsen. 

Kl 15:20 Några kvinnor berättar för en patrull att en man blottat sig för dem när de kissat vid Ekonomicumparken. Först påträffas ingen misstänkt, men en timme senare har fler kvinnor råkat ut för samma sak och en polis kan gripa en misstänkt gärningsman. Mannen misstänks för ofredande.

Kl 16:33 När en berusad man i Ekonomicumparken ska bli omhändertagen enligt LOB påträffas en kniv på mannen som därmed blir misstänkt för brott mot knivlagen.

Kl 17:25 Ett gäng yngre män uppehåller sig på en privat tomt, vilket uppmärksammas av en ung kvinna. De unga männen trycker då upp kvinnan mot en husvägg och häller öl över henne. Händelsen rubriceras som ofredande, men kvinnan vill inte göra någon anmälan.

Kl 18.41 blir en man slagen med en flaska på resecentrum. Mannen som slagits förs till sjukhus med ambulans och en patrull åker dit för att höra målsägande och ta upp en anmälan.

Kl 20:41 En person utsätts för ett rånförsök på S:t Persgatan. Det finns flera vittnen till händelsen och polis kan infånga en misstänkt gärningsman som grips.

Kl 22:13 Några taxipassagerare vid Kungsängsbron blir oense med föraren om betalning. De irriteras av att deras taxiresa kostar hundra kronor mer än vad deras kamrater fick betala, kamraterna har åkt samma sträcka med en annan taxi. Föraren kör från platsen men en av passagerarna har inte klivit ur ännu utan hoppar ur i farten. Ingen skadas och passagerarna vill inte göra någon anmälan.

Kl 23:19 En man visar ett vapenliknande föremål när han blir avvisad från en fest på S:t Johannesgatan. Mannen grips av polis och det vapenliknande föremålet visar sig vara en soft air-gun.

Kl 02:19 En man blir rånad på sin mobil av två gärningsmän i området Gamla kyrkogården/engelska parken. Efter rånet springer gärningsmännen in på kyrkogården och försvinner.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen