Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 maj 09.35

01 maj 07.12, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Komplettering av nattsammanfattning för Jönköpings län.

Ytterligare information om två ärenden från Valborgsnatten.

23.37 Polisen fick flera samtal om ett bråk i Vetlanda, vid Tomaslunden, Nyhagsgatan. Det ska ha skett på en parkeringsplats vid en skola. Ett 20-tal personer ska ha varit inblandade enligt samtalen till polisen.

När polisen kom till platsen var det lugnt och ingen var allvarligt skadad. En del ville medverka till att anmäla, andra inte. Det slutade med två anmälningar om misshandel och en anmälan om skadegörelse. Ingen greps.

----

Ärendet från Nässjö som nämndes i den tidigare nattsammanfattningen med tre gripna, har fått en annan brottsrubricering. Här följer en kort beskrivning av ärendet:

03.02 Polisen fick ett samtal om ljud av bråk i en lägenhet i området Ingsberg i Nässjö. Polisen skickade flera bilar till adressen.

03.07 Polis på plats. Både de misstänkta och de drabbade fanns då kvar.

04.06 Tre män greps. De ska ha tvingat sig in i en bostad, tagit värdesaker, uttalat hot och förstört föremål i lägenheten. Brottsrubriceringarna är grovt rån, olaga hot och skadegörelse. De gripna är män i 20-, 25-, och 40-årsåldern. Efter förhör kommer en åklagare att fatta beslut om männen ska anhållas eller ej.

De som ska ha utsatts för brotten är två män som är i 20- och 50-årsåldern. De  ska inte ha blivit allvarligt fysiskt skadade.

09.33 Av de tre gripna så har de två äldsta anhållits av åklagare efter förhör. När det gäller den yngsta, alltså mannen i 20-årsåldern, så har gripandet hävts och han har släppts på fri fot. Ärendet leds av Åklagarkammaren i Jönköping. Ytterligare frågor om ärendet hänvisas dit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen