Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 maj 08.04

10 maj 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalespersoner är Peter Adlersson och Ulla Brehm.

23.17 Göteborg, grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada
Samtal kommer in till polisen om att en man är skottskadad i en lägenhet i Björkekärr. Mannen, som är i 25-årsåldern, har en skottskada i armen och förs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Han var då vaken och talbar. I lägenheten befann sig också en man i 30-årsåldern som greps. Han misstänks för grovt vållande till kroppsskada samt grovt vapenbrott. Han anhölls senare av åklagare. Vapnet taget i beslag och lägenheten avspärrad.

00.46 Göteborg, brand
I Tuve får räddningstjänsten åka ut och släcka brand i två bilar i Norumshöjd. Inga personer kvar på platsen. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

01.32 Mölndal, trafikolycka
På Tempelgatan har två mopeder kolliderat. Båda förarna är killar i 15-årsåldern. Den ene förs med ambulans till Östra sjukhuset med en hel del skrapsår bl a. Polisen skriver anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

04.22 Göteborg, skadegörelse
På Djupedalsgatan har en man gått omkring och slagit och sparkat på flera bilar. Han har slagit sönder rutor och brutit av torkarblad m.m. Vittnen ringer polisen som kommer till platsen och kan omhänderta mannen som är i 30-årsåldern. Minst fyra bilar har skadats och polisen skriver anmälan om skadegörelse.

04.34 Uddevalla, rattfylleri
På E6 Lerbomotet skall polis kontrollera en motorcykel, föraren väljer att inte stanna på polismans tecken. I höjd med Lerboavfarten kör motorcykeln av vägen med stopp i ett buskage. Föraren, en man född 1965, tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Den kvinnliga passageraren vägrar uppge sin identitet och tas med till polisstationen för kontroll. Motorcykeln visar sig vara avställd. En anmälan om rattfylleri skrivs samt rapport ej stannat på polismans tecken. Inga personskador finns uppgivna.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen