Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 maj 20.47

10 maj 20.40, Polisinsats/kommendering, Stockholms län

Sammanfattning av polisens arbete vid finalen i Svenska Cupen.

Torsdagen den 10 maj var det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Stockholmspolisen har arbetat med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

De anmälningar som polisen har upprättat har skett inom arenaområdet.

-Angående de brott som har skett på och utanför arenan räknar vi med att gärningspersonerna kan identifieras vid utredningarbetet. Det är viktigt för polisen att närvara där många människor samlas. Vi fortsätter samarbeta med arrangörer för tryggare, säkrare och trivsammare arrangemang., säger kommenderingschef Peter Nylind.  

Polisens insats vid cupfinalen har fram till klockan 19.00 lett till:

Fyra anmälningar om misshandel som har skett utanför arenan.
 
Två anmälningar angående grov misshandel alternativt försök till grov misshandel då så kallade bangers har kastas mot bollkallar.
 
Vållande till kroppskada då ett staket inne på arenan gav vika och en man skadades. Han fördes till sjukhus med ambulans. 

Det har eldats bengaliska eldar samt skjutits av pyroteknik inne på arenan och anmälningar om brott mot ordningslagen kommer att skrivas.

Att beträda planen är ett brott mot ordningslagen och anmälan om kommer upprättas
  
Anmälan angående framkallande av fara för annan i och med att flagga brändes upp inne på arenan.

Polisen har identifierat en person som är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman/ordningsvakt.
 
Två anmälningar angående våldsamt upplopp.

Övrigt: 
Frågor om polisens arbete besvaras av Lars Byström på telefon 010-563 73 59.
 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen