Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 maj 13.36

12 maj 03.15, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Kl 23:40 - Misshandel, Nedansjö, Sundsvall

Polis larmas om att flera personer slåss på en adress i Nedansjö, flera patruller skickas till adressen.

En man i 25 års åldern har fått ta emot flera slag och sparkar. mannen avförs med ambulans till sjukhus för sina skador.

Polis på plats kan gripa 2 män i 25 årsåldern, Dessa transporteras till polisen i Sundsvall för bland annat förhör.

Polis kan i nuläget ej uttala sig mer i ärendet med hänvisning till förundersökningssekretess.

 

Kl 00:15 - Drograttfylleri, Mellansel, Örnsköldsvik

Polispatrull genomför en kontroll av en personbil, föraren uppvisar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen som är i 20 års åldern medtas för provtagning, vid kroppsvisitation så anträffas även en mindre mängd narkotika varvid mannen även misstänks för innehav.

 

Kl 01:39 - Stöld genom inbrott, Frånö, Kramfors

Polis larmas av en allmänhet som ser ett antal gärningspersoner som genomför en "smash and grab" på XL Bygg i Kramfors.

Polis från Kramfors och Härnösand larmas till platsen, Patruller från Kramfors är på plats inom 9 minuter, då är bilen borta, efter en kortare sökinsats så anträffas fordonet en bit från brottsplatsen, en person kan gripas i nära anslutning till bilen, en annan person springer från platsen.

Hundpatrull från Umeå åker ner till Kramfors för att hjälpa till i sökandet.

Den gripne mannen är i 40 års åldern.

Ärendet kommer uppdateras

Uppdatering av Peder Jonsson

Angående stölden i Kramfors. Brottsplatsen forsatt avspärrad. Fordonet bärgat för ytterligare spårsäkring. Polisen söker efter ytterligare gärningsmän. Tips och iakttagelser kan lämnas till polisen på telefon 114 14.

02:17 Misshandel Härnösand. Okänd gärningsman tar sig in i en bostad och misshandlar en annan man med ett tillhygge. Sedan lämnar gärningsmannen platsen. Den misshandlade ringer själv polisen som åker till platsen och håller förhör med mannen som misshandlats. Ingen uppgift ifall mannen behövt sjukhusvård.

02:38 Misshandel Sundsvall. Man som misshandlat annan man vid restaurang i Stenstaden. Den misshandlade skjutsad till sjukhus. Misstänkt gärningsman kvar på plats tillsammans med ordningsvakt. Målsägare, misstänkt och vittnen hörda av polis. Anmälan misshandel upprättas.

03:38 Misshandel Örnsköldsvik. Man som misshandlat kvinna i bostad i Örnsköldsvik. Polis beordras till platsen. Mannen grips misstänkt för misshandel. Mannen och kvinnan har en relation. Inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka sjukhus. Efter förhör ska åklagare ta ställning till ifall mannen ska anhållas eller släppas fri.

04:00 Hemfridsbrott Härnösand. Knapphändiga uppgifter men initialt uppgifter om att en obehörig man ska ha tagit sig in i på en kvinnas balkong i centrala Härnösand. Oklart ifall mannen och kvinnan träffat på varandra i samband med detta. Patrullen har hållit förhör och upprättat en anmälan om hemfridsbrott.

04:20 Ofredande Sundsvall. Man som är misstänkt för att sexuellt ha ofredat en annan man utomhus i Stenstaden. Inga närmare uppgifter om vad det sexuella ofredandet ska ha bestått i. Polis har varit på plats och identifierat de inblandade personerna.

Uppdatering 13:32

Avspärrningen vid brottsplatsen i Kramfors hävdes vid lunchtid. Den man i 40-årsåldern som greps under natten anhölls av jouråklagare under förmiddagen. Senast på tisdag klockan 12 måste åklagare ta ställning till ifall mannen ska begäras häktad eller släppas fri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen