Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 maj 13.11, Arbetsplatsolycka, Söderköping

Ammoniakutsläpp i Söderköping.

Kl. 10.37 kallades polisen till en arbetsplatsolycka i anslutning till isbanan i Söderköping. En arbetare skulle enligt larmet fått ammoniak i ansiktet. Anledningen till utsläppet är att rör har skadats. Ammoniaken luktar stark och kan verkar irriterande. Inledningsvis spärrade polisen av ett område som var i vindriktning. Ganska omgående rapporterades att lukten avtog. Räddningstjänsten kunde meddela att koncentrationen av ammoniakten som läckte ut var så låg att det inte innebar någon fara för närboende. Någon ytterligare avspärrningar behövdes inte. Räddningstjänst och polis har nu lämnat platsen. En anmälan arbetsplatsolycka kommer att upprättas. Den skadade personen sanerades på plats och fördes med ambulans till sjukhus i Norrköping.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen